marți, 16 octombrie 2018

Vreau sa nu mai fiu constipat


Cu siguranta fiecare dintre noi am avut de suferit din cauza constipatiei, insa de cele mai multe ori era vorba doar despre ceva ocazional. Totusi, atunci cand problema persista este nevoie sa fie luate masurile adecvate si sa apelam la ajutorul specialistilor. In functie de fiecare caz in parte pot fi efectuate diferite teste, de regula apelandu-se la un control al abdomentului, fie la unul rectal. 
Totodata, in anumite cazuri pot fi prelevate mostre de sange si se impune examinarea colonului.

Cine este interesat de tratament pentru constipatie trebuie sa stie ca exista mai multe solutii in acest sens, iar majoritatea sunt chiar naturale. Totul pleaca de la planul alimentar, astfel ca trebuie sa fie incluse cat mai multe fibre, insa nu trebuie omise nici laxativele, care de cele mai multe ori sunt foarte sigure si nu aduc efecte secundare, insa este important sa se respecte cu atentie indicatiile.

Atunci cand costipatia continua de mai mult de o luna este considerata cronica, iar medicul trebuie sa descopere cauzele, dar inainte de toate trebuie sa fie facute niste schimbari in dieta, iar fibrele sunt foarte importante, astfel ca trebuie consumate cat mai multe fructe si legume si moderat consumul de produse lactate si carnuri. Hidratarea joaca un rol esential din mai multe motive, motiv pentru care este ideal sa consumam zilnic minim doi litri de lichide.

La fel de importanta este si miscarea intrucat aceasta ajuta ca muschii sistemului digestiv sa lucreze mai bine, astfel ca ar trebui sa includem cat mai multe activitati fizice in programul nostru. In schimb, daca esti interesat de niste remedii naturiste trebuie sa tii cont de faptul ca semintele de in au multe fibre si poti sa pui o lingurita la inmuiat pret de cateva ore, iar inainte de culcare sa consumi apa.

Daca iti plac perele ai motive de bucurie intrucat acestea sunt bogate in vitamina C, dar si in fibre, astfel ca ajuta la curatarea colonului, iar pentru a preveni constipatia vei putea consuma papaya in fiecare dimineata. O alta sursa bogata de vitamina C este lime-ul, care aduce si alte beneficii, printre care si prevenirea constipatiei.

Semintele sunt foarte sanatoase, fie ca vorbim de susan, floarea soarelui si nu numai, iar acestea trebuie consumate cat mai des posibil. O idee este ca acestea sa fie consumate cu un smoothie pentru ca aduc o alta aroma, dar si o forma mai solida, la fel de eficiente pentru reglarea digestiei fiind si curmalele si smochinele, avand efecte in cel mai scurt timp. Nu in ultimul rand, poti sa consumi portocale sau poti sa bei sucul acestora pentru ca nu numai ca se curata colonul, insa te ajuta si sa te trezesti mai bine dimineata, motiv care vei putea inlocui si cafeaua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu