miercuri, 10 februarie 2016

Milano, o destinatie de vis pentru cupluri

Nordul Italiei are renumele unui dinamism al afacerilor, unei densităţi urbane şi al unei eleganţe îndelung exersate.
Un City Break in Milano este accesibil pe orice cale de transport, dar dacă alegeţi calea ferată aveţi plăcerea de a coborî într-o gară superbă.

Ce ar fi de văzut? După cât îngăduie timpul şi apetitul fiecăruia, începând, poate, cu Domul. Este a treia clădire de acest fel din lume.

Dar grandoarea arhitecturală şi de construcţie este întrecută de măreţia artistică a unei lucrări faimoase, a lui Leonardo da Vinci: 'Cina cea de taină'. Aceasta poate fi văzută în biserica Santa Maria delle Grazie. Nesfârşte picturi din epoci de glorie ale artei italiene şi nu numai, pot fi admirate şi studiate la pinacoteca di Brera.

Muzeul Novecento ne dă şansa de a vedea lucrări care au marcat noi etape în pictură, în secolul trecut: 'A patra stare' sau 'Formele unice ale continuităţii în spaţiu'.
Şi se poate continua cu alt reper al excelenţei in artă, cu o vizită şi un spectacol la teatrul La Scala, celebru în toată lumea, cu o stagiune din decembrie şi până în martie.

Şi dacă am amintit de marele Leonardo, atunci să nu uităm şi de muzeul ştiinţelor, un muzeu care-i poartă numele şi unde pot fi admirate invenţiile sale, de multe ori reproduse nu doar în desene ci şi prin machete construite pe baza indicaţiilor din desenele sale.

Galeria Vittorio Emanuelle II leagă piaţa Domului de La Scala, este o mică bijuterie a meşterilor italieni, cu mozaic reprezentând diferitele regiuni ale Italiei unificate.

Pe Via Monte Napoleone se află cele mai scumpe magazine din lume, atracţia acestui templu al modei fiind cu un deosebit rafinament întreţinută de inventivitatea creatorilor.

Chiar şi fără a fi iubitori de fotbal, o vizită la stadionulSan Siro, care a primit ulterior numele unui mare fotbalist, Giuseppe Meazza, este remarcabilă. Aici au fost mari meciuri din campionatul Italiei sau internaţionale, dar şi concerte memorabile ale unor mari muzicieni precum Bob Dylan sau Bob Marley.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu