luni, 18 aprilie 2016

Avantajele si Dezavantajele Regimului Hotelier

In multe situatii suntem nevoiti sa ajungem intr-un alt oras, precum Constanta, Bucuresti sau Brasov, fie ca este vorba de o vacanta, fie de o deplasare impusa de locul de munca, trebuie sa ne conformam si sa cautam un loc foarte comod pentru cazare. Cum este dificil sa stai la prieteni sau rude, iar hotelurile si pensiunile din centrele oraselor sunt destul de costisitoare, trebuie sa cautam alternative. Una dintre cele mai populare solutii o reprezinta inchirierea apartamentelor in regim hotelier in Constanta. Cu toate ca metoda este de foarte multi ani folosita in strainatate, pe piata din Romania acest tip de cazare a aparut relativ recent.

Avantajele regimului hotelier   


Pe langa economiile importante facute, aceste apartamente au avantajul ca sunt gasite in zonele centrale, in apropierea tututor punctelor de interes, fie ca sunt atractii turistice, fie cladiri de birouri sau institutii. Cu alte cuvinte, se plateste o suma mult mai mica pentru cazarea intr-o zona mult mai buna, pentru niste conditii similare cu cele oferite de hoteluri sau pensiuni. Nu se pune problema intimitatii in cazul regimului hotelier, iar check in-ul si check out-ul se pot face la ora stabilita de oaspete, si nu este impusa.

Dezavantajele regimului hotelier

Pe langa lista avantajelor cele mai importante, exista si cateva dezavantaje, care pentru unii pot fi minore, in timp ce pentru altii mai mari. De exemplu, lipsa receptiei se poate dovedi o problema pentru unii, in special in cazul in care check in-ul are loc la o ora tarzie, deoarece oaspetii trebuie sa se intalneasca cu proprietarii pentru inmanarea cheii. De asemenea, in cazul acestui tip de cazare, nu exista mic dejun inclus, deoarece nu exista un restaurant, insa, de regula, apartamentele sunt situate in zonele centrale, astfel ca la tot pasul se gasesc localuri unde se poate servi masa. In plus, in majoritatea cazurilor, locul de parcare nu este pazit, poate doar in cazul blocurilor care au o camera video speciala in acest sens.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu